Politică de confidențialitate

Angajamentul nostru privind confidenţialitatea şi protectia datelor dumneavoastră

SC Profibiz SRL vă asigură de confidențialitatea și securitatea datelor cu caracter personal prin măsuri organizatorice și tehnice, în contextul cadrului legislativ conform Regulamentului General privind Protecția Datelor (RGDP) (UE) 2016/679 privind Protecția Datelor Personale. Dacă informaţiile de mai jos nu răspund la întrebările dumneavoastră, vă rugăm să ne contactaţi la datele din pagina de Contact.

Operatorul se obligă să respecte drepturile utilizatorului conferite de legislația în vigoare și de Regulamentul (RGDP) (UE) 2016/679, iar la cererea utilizatorului scrisă la adresa contact@horatiusasu.ro se obligă: să confirme dacă prelucrează sau nu datele personale, în mod gratuit, pentru o solicitare pe an; să rectifice, actualizeze, blocheze, şteargă sau transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conformă dispoziţiilor legislației în vigoare și Regulamentului (RGDP) (UE) 2016/679 privind Protecția Datelor Personale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date; să înceteze prelucrarea datelor tale personale.

Informațiile prelucrate ale datelor personale sunt: nume și prenume, adresa de e-mail, numărul de telefon/fax/mobil, adresa (domiciliu / reședință sau de livrare) și alte date tehnice.

Ne rezervăm dreptul să stocăm informaţiile clienţilor: nume și prenume, adresă, email, telefon, produse comandate etc. pe termen nedefinit.

Garantăm confidenţialitatea datelor: nu vom furniza nicio informaţie (nume, adrese, comenzi etc.) la terţe părţi.

Completând formularul de comandă, utilizatorul își dă acordul necondiționat de a fi înregistrat în baza de date horatiusasu.ro.

Scopul prelucrării datelor constă în: informarea consumatorilor și potențialilor consumatori pentru produsele comercializate prin e-mail, SMS, poștă, curierat sau alte mijloace de comunicare, despre acțiunile desfășurate în viitor de Profibiz SRL și realizarea de rapoarte statistice cu privire la consumatorii produselor comercializate de către Profibiz SRL sau de către partenerii săi.

Refuzul furnizării datelor personale determină imposibilitatea onorării comenzilor.

Datele personale ale clienţilor vor putea fi transmise autorităţilor în drept să verifice legitimitatea tranzacţiilor comerciale sau altor autorităţi în drept să efectueze verificări justificate în baza legii, doar dacă acest lucru va fi solicitat şi în conformitate cu legislația în vigoare.

Profibiz SRL nu solicită Utilizatorilor/Clienților săi prin niciun mijloc de comunicare (telefon, e-mail etc.) informații confidențiale, date despre conturi bancare sau parole personale. În cazul în care Utilizatorul/Clientul divulgă informațiile personale unor terți, acesta poartă întreaga responsabilitate pentru acțiunile sale, iar Profibiz SRL nu este răspunzătoare pentru niciun fel de prejudiciu conform legislației în vigoare.

Cine suntem

S.C. Profibiz S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J32/850/2015, având cod unic de înregistrare fiscală 34965863 („Profibiz” sau „HoratiuSasu.ro” sau „Operator” sau „Noi”), este operatorul datelor dumneavoastră și entitatea care vă furnizează, prin intermediul Magazinului Online, produse din categoriile cărți în format digital (eBooks) și cursuri de specialitate în format digital (cursuri video).

Ne puteți contacta oricând la:

Adresă: str. Teilor nr. 31, Sibiu, România
Nr. telefon: 0744.79.54.01
E-mail: contact@horatiusasu.ro

HoratiuSasu.ro a numit un Responsabil cu Protecția Datelor Personale. Pentru orice întrebări sau nelămuriri legate de prezenta Politică, de modul în care HoratiuSasu.ro prelucrează datele dumneavoastră sau drepturile dumneavoastră, ne puteți contacta la adresa de e-mail dedicată infodatepersonale@horatiusasu.ro sau la adresa poștală str. Teilor nr. 31, Sibiu, România.

Ce date personale colectăm și de ce le colectăm

Vom folosi datele dumneavoastră doar pentru a va îmbunătăţi experienţa de navigare şi descoperire a produselor noastre. În funcţie de tipul datelor cu caracter personal solicitate, acestea sunt folosite diferit. În textele următoare regăsiţi explicaţii detaliate, în care vă explicăm de ce vă solicităm anumite date şi ce anume facem cu acestea.

Nume și informații de contact
Cum folosim numele şi informaţiile de contact De ce?
Pentru a putea livra comenzile plasate de dumneavoastră pe site-urile noastre Trebuie să ne furnizaţi aceste informaţii pentru a putea să executăm contractul de vânzare la distanţă (aşa se numeşte comanda online în termeni juridici): este imposibil să vă procesăm comanda și să vă emitem factura dacă nu ştim cum vă numiţi, care sunt datele dumneavoastră de facturare sau adresa de e-mail pe care să o asociem accesului dumneavoastră la cursurile online.
Pentru a vă putea expedia mesaje de tip text cu detalii despre statusul comenzilor dumneavoastră. Trebuie să facem acest lucru pentru a  executa corect contractul încheiat la distanţă cu dumneavoastră: ca să ştiţi exact când a fost confirmată comanda și când puteți primi produsele.
Pentru a vă trimite informaţii prin e-mail, SMS sau curier cu privire la articolele, noutăţile sau serviciile adăugate recent în oferta noastră. Pentru a vă ţine la curent cu activitatea noastră. Trimitem doar informaţii pentru care am primit acceptul dumneavoastră.
Prevenirea fraudelor şi detectarea acestora. Pentru a preveni şi detecta fraudele care vă vizează atât pe dumneavoastră, cât şi pe noi: cazuri nefericite, însă este absolut necesar.
Pentru a putea vizualiza ofertele noastre în timp ce navigaţi pe internet. Pentru a putea vedea ultimele noutăţi şi promoţii adăugate în oferta noastră comercială.
Pentru a fi la curent cu preferinţele dumneavoastră şi ale altor clienţi. Pentru a vă oferi exact lucrurile pe care le aşteptaţi şi pentru a fi cu un pas înaintea competiţiei.
Data naşterii
Cum folosim data naşterii De ce ?
Pentru a preveni şi detecta fraudele.

Pentru a vă face surprize, ocazional: vă trimitem o felicitare sau un voucher de reducere.

Pentru a preveni şi detecta fraudele care vă vizează atât pe dumneavoastră, cât şi pe noi: cazuri nefericite, însă este absolut necesar.
Genul: Doamna/ Domnul
Cum folosim informaţia privind genul De ce?
Pentru a ne putea adresa corect şi a vă indica produsele care vi se adresează. Pentru a vă indica produsele care vi se adresează (din punct de vedere al conţinutului).
Informaţii cu privire la modalitatea de plată
 Cum folosim informaţiile cu privire la modalitatea de plată De ce?
Procesatorul nostru de plăţi online este MobilPay. Site-urile noastre vă direcţionează către platforma procesatorului în cazul în care aţi optat pentru modalitatea de plată online a comenzii. Noi nu reţinem, nici nu procesăm informaţiile oferite în procedura de plata online: numărul cardului, CVV-ul. Pentru a onora contractul la distanţă încheiat cu dumneavoastră. Unele dintre produsele noastre sunt oferite în mod gratuit, însă altele au un preţ care trebuie achitat online, dacă aţi optat pentru această modalitate.
Pentru a preveni şi detecta fraudele Pentru a preveni şi detecta fraudele care vă vizează atât pe dumneavoastră, cât şi pe noi: cazuri nefericite, însă este absolut necesar.
Istoricul cererilor dumneavoastra

Păstrăm exact ceea ce ne-aţi cerut. De exemplu: la telefon sau pe canalele social media.

Cum folosim istoricul cererilor dumneavoastră De ce?
Pentru a putea soluţiona cererile dumneavoastră şi a vă oferi suport. Trebuie sa păstrăm istoricul cererilor pentru a putea onora contractul încheiat cu dumneavoastră şi a vă oferi cel mai bun customer support.
Pentru a face training cu angajaţii noştri Astfel încât, atunci când ne contactaţi ca să primiţi suportul pe care îl aşteptaţi, angajaţii noştri să soluţioneze cererile dumneavoastră în cel mai operativ mod posibil.
Istoricul de cumpărături şi al produselor salvate în coş

Ceea ce aţi cumpărat şi ce aţi păstrat în coş pentru o achiziţie viitoare sau pentru comparaţie

Cum folosim istoricul de cumpărături şi al produselor salvate în coş De ce?
Pentru a vă putea vinde produsele adăugate în coş  Pentru a putea executa contractul încheiat cu dumneavoastră: dacă nu puteţi adăuga în coş produse, nu le puteţi cumpăra.
Pentru a putea oferi suport şi a putea procesa retururile. Pentru a putea onora contractul încheiat cu dumneavoastră.
Pentru a afla preferinţele dumneavoastră şi ale altor clienţi. Pentru a ne asigura că vă oferim exact ceea ce doriţi şi pentru a fi mereu cu un pas înaintea competiţiei.
Informaţii despre telefonul sau laptopul dumneavoastră şi modalitatea în care folosiţi site-urile noastre: adresa IP, tipul dispozitivului electronic şi istoricul de browsing 
Cum folosim informaţiile despre telefonul, laptopul dumneavoastră şi modalitatea în care folosiţi site-urile noastre De ce?
Pentru a ne îmbunătăţi constant site-urile. Pentru a vă putea oferi cea mai bună experienţă de cumpărături.
Pentru a ne proteja site-urile Pentru a preveni şi detecta tentativele de fraudă săvârşite cu privire la dumneavoastră şi la compania noastră. Pentru a ne îndeplini obligaţiile legale de a vă proteja datele cu caracter personal.
Răspunsurile la chestionare, concursuri sau promoţii
 Cum folosim răspunsurile la tombole, concursuri sau promoţii De ce?
Pentru a organiza tombola, concursul sau promoţia, conform regulamentului public.  Pentru a ne asigura că ne respectam obligaţiile asumate faţă de tine. Dacă nu putem folosi răspunsurile tale, nu putem desemna câştigătorii.

Nu sunteţi obligat să ne furnizaţi datele dumneavoastră cu caracter personal, însă dacă nu faceţi acest lucru nu veţi putea cumpăra direct de pe site-urile noastre şi este posibil să nu beneficiaţi de cea mai bună experienţă online. Este exclusiv decizia dumneavoastră şi o respectăm.

Vă asigurăm că anonimizăm şi agregăm informaţiile dumneavoastră cu caracter personal (ca să nu puteţi fi identificat) şi le folosim pentru a testa sistemele IT pe care le utilizăm, pentru a îmbunătăţi experienţa oferită de site-urile noastre şi pentru a dezvolta noi produse şi alte servicii conexe.

Ce date colectăm cu ajutorul cookie-urilor din site-urile noastre

Setam cookie-uri pe calculatorul dumneavoastră pentru:

Mai multe despre cookie-uri

Dacă lăsați un comentariu pe situl nostru, puteți opta pentru salvarea în cookie-uri a numelui, adresei de email și sitului dumneavoastră web. Acestea sunt pentru confortul dumneavoastră , astfel nu mai trebuie să le completați din nou când lăsați un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an.

Dacă aveți un cont și vă autentificați în acest sit, vom seta un cookie temporar pentru a determina dacă navigatorul dumneavoastră acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date personale și este eliminat când închideți navigatorul.

Când vă autentificați, vom seta și câteva cookie-uri pentru a vă salva informațiile de autentificare și opțiunile de afișare pe ecran. Cookie-urile de autentificare sunt păstrate două zile, iar cele pentru opțiuni de afișare pe ecran sunt păstrate un an. Dacă selectați „Ține-mă minte”, cookie-urile dumneavoastră de autentificare vor fi păstrate două săptămâni. Dacă vă dezautentificați din cont, cookie-urile de autentificare vor fi eliminate.

Dacă editați sau publicați un articol, un cookie suplimentar va fi salvat în navigatorul dumneavoastră. Acest cookie nu include date personale și indică pur și simplu ID-ul articolului pe care tocmai l-ați editat. El expiră după 1 zi.

Conținut înglobat de pe alte situri web

Articolele din acest sit pot include conținut înglobat (de exemplu, video-uri, imagini, articole etc.). Conținutul înglobat de pe alte situri web se comporta exact la fel ca și cum vizitatorii au vizualizat un alt sit web.

Aceste situri web pot să colecteze date despre dumneavoastră, să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară a terților și să vă monitorizeze interacțiunea cu conținutul înglobat, inclusiv să vă urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat dacă aveți un cont și sunteți autentificat în acel sit web.

Cât timp vă păstrăm datele

Vom păstra informaţiile cu caracter personal furnizate de către dumneavoastră cât timp  aveţi cont pe site-urile noastre, pentru timpul necesar onorării comenzilor plasate de dumneavoastră sau, în cazul în care contactaţi departamentul relaţii cu clienţii, pentru intervalul necesar procesării cererilor dumneavoastră.

Dacă aţi completat formularul de confirmare consimţământ trimis pe e-mail, parte din  campania de newsletter, vă informăm că păstrăm informaţiile oferite pentru o perioadă nedeterminată.

Datele care sunt solicitate de către autorităţile române pot fi păstrate, pentru respectarea obligaţiilor legale în relaţie cu compania noastră, chiar dacă contul dumneavoastră de utilizator a fost închis.

Dacă lăsați un comentariu, comentariul și metadatele lui sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Așa putem recunoaște și aproba automat toate comentariile următoare în loc să le ținem într-o coadă pentru moderare.

Pentru utilizatorii (dacă există) care se înregistrează pe situl nostru web, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale oricând (dar nu își pot schimba numele de utilizator). De asemenea, administratorii sitului web pot vedea și edita aceste informații.

Ce drepturi aveți asupra datelor dumneavoastră

Conform noului Regulament pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, aveţi următoarele drepturi:

Dreptul de a fi informat cu privire la modalitatea în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt utilizate (cum ar fi această pagină).

Dreptul de a accesa datele personale pe care le avem despre dumneavoastră.

Dreptul de a solicita corectarea informaţiilor eronate pe care le avem despre dumneavoastră.

Dreptul de a solicita ştergerea datelor dumneavoastră, de a înceta procesarea sau colectarea datelor cu caracter personal, în anumite circumstanţe.

Dreptul de a opri comunicările de marketing prin newsletter (lucru pe care îl puteţi face folosind opţiunea de dezabonare, afişată în footerul fiecărui mail de acest tip, precum şi pagina dedicată dezabonării din site-urile noastre) sau prin telefon (îl puteţi face contactându-ne la datele de contact menţionate mai jos).

Dreptul de a solicita transferul sau portarea datelor către dumneavoastră sau un alt furnizor de servicii.

Dreptul de a semnala autorităţilor încălcarea drepturilor prevăzute de catre Noul Regulament pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal – autoritatea de reglementare în Romania este: Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (http://www.dataprotection.ro/)

Practic, dacă aveți un cont sau ați lăsat comentarii pe acest sit web, puteți cere să primiți un fișier de export cu datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră, inclusiv toate datele pe care ni le-ați furnizat. De asemenea, ne puteți cere să ștergem toate datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră. Acestea nu includ toate datele pe care suntem obligați să le păstrăm în scopuri administrative, juridice sau de securitate.

Comentariile vizitatorilor pot fi verificate printr-un serviciu automat de detectare a spamului.

Mesaje de marketing

Dacă ne-aţi confirmat acordul, este posibil să vă trimitem mesaje de marketing prin e-mail, SMS, telefon sau cataloage şi exemplare de lectură prin curier, pentru a ne asigura că dorinţele dumneavoastră sunt respectate şi sunteţi la curent cu toate noutăţile şi ofertele noastre.

Cum puteţi opri recepţionarea mesajelor de marketing din partea noastră:

Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că este posibil ca cererile dumneavoastră să fie procesate în câteva zile.

Faptul că aţi optat să nu mai recepţionaţi mesaje de marketing nu afectează celelalte comunicări cu noi: mailurile de confirmare pentru comenzile plasate, abonarea la alerte de disponibitate ale produselor.

top