Împlinirea şi succesul în afaceri

În căutarea prosperităţii adevărate şi sănătoase şi a echilibrului interior, ceva lipseşte. Ceva s-a pierdut.

Care este piesa lipsă?

Unii o caută haotic, după intuiţie, după ureche. Alţii o fac împărţindu-se în mai multe direcţii deodată (există şi oameni de succes care numai aşa se simt bine – şi e o realitate că au succes; alţii îşi risipesc eforturile şi nu ajung la rezultate). Alţii o fac începând un proiect doar după ce l-au finalizat pe altul.

Ce face diferenţa între o afacere sănătoasă şi una şubredă?

De ce unii ajunge mereu pe locuri de muncă bine plătite, în vreme ce alţii abia o duc de pe o zi pe alta?

De ce anumite persoane au noroc, iar alţii sunt urmăriţi de năpaste?

Cum îşi păstrează unii echilibrul sufletului şi pacea minţii, într-o lume tulburată în care cei din jur deznădăjduiesc?

Vom găsi împreună răspunsurile în această carte. Toate răspunsurile.

Ai un vis numai al tău, adânc îngropat: de prosperitate, de împlinire, de succes… Da, şi tu ai un vis. Un vis frumos. Ce faci cu el?

Dezgroapă-l. Adu-l al lumină. ACUM, până nu moare.

Scoate-l din subteranele minţii şi ale sufletului şi dă-i şansa să irumpă!

Diferenţa între cei care reuşesc şi cei care eşuează (turma celor ce umblă debusolaţi) e că unii ştiu ce au de făcut, alţii nu.

Am găsit explicaţia într-un ebook care circulă gratuit pe Internet, denumit How to be Happy and Have Fun Changing the World / Cum să fii fericit şi să te distrezi schimbând lumea, scrisă de Michael Anthony. Acesta spune, în limbajul contemporan, ceea ce de altfel se ştie de vreo 2.500 de ani prin filosofii greci, a fost reafirmat acum aproape 2.000 de ani, când au apărut cărţile sacre ale creştinilor – şi a fost dat la o parte în ultimii 50-60 de ani, cam de când omului i s-a inoculat impresia că e singur la cârma vieţii sale.

Iată ce scrie Michael Anthony (sublinierile din text îmi aparţin):

Casa câştigă întotdeauna.

Las Vegas, capitala mondială a jocurilor de noroc, atrage milioane de vizitatori pe an şi face miliarde de dolari din procentele de joc. Ei fac regulile şi stabilesc pariurile în favoarea lor. Puteţi câştiga nişte bani; dar dacă veţi continua să jucaţi în speranţa că veţi câştiga mai mult, veţi sfârşi prin a pierde, deoarece pe termen lung Casa câştigă întotdeauna.

Ce are de a face Las Vegas cu această carte şi fericirea ta?

Este un exemplu pentru a ilustra faptul că întotdeauna Casa câştigă. Să aruncăm o privire la tine şi la imaginea de ansamblu a vieţii tale. (…)

Am fost proiectaţi să funcţionăm în conformitate cu legile lui Dumnezeu, sau a unei Puteri mai mari, sau Universul, sau orice Inteligenţă Cosmică sau Sursă infinită – numiţi-o cum vă e la îndemână. Dacă eşti sincer, pozitiv şi îi ajuţi pe alţii, eşti recompensat. Dacă eşti mincinos, negativ şi egoist, plăteşti preţul până când veţi învăţa lecţia, deoarece Casa câştigă întotdeauna.

E doar o chestiune de timp.

Dacă „tiparul” tău consideră că este nerealist să fii întotdeauna sincer, pozitiv şi să îi ajuţi pe alţii în “lumea reală”, e ok deocamdată. Însă, când ajungi la nefericire, plictis sau deprimare, vezi de ce”.

Vezi de ce.

De ce? Din exact acelaşi motiv pentru care un bec nu mai luminează dacă nu mai e conectat la sursa de energie. E tot bec, dar nu-şi mai îndeplineşte menirea deoarece nu e conectat.

La fel, un om nu mai găseşte calea sănătoasă spre prosperitate dacă nu mai e conectat la Sursa Originară. Găseşte ceva căi spre prosperitate, dar pline de primejdii, de griji şi de temeri.

Despre conectarea la această sursă de energie pură şi despre colaborarea cinstită cu Aceasta vom discuta, pentru că viaţa arată că e singura variantă pentru adevăratul succes. Respecţi Regulile Casei? Mergi în plin. Nu le respecţi? Poţi să ai un oarecare succes, izbânzi de moment, dar mergi mereu ca un acrobat pe sârmă, la înălţime tot mai mare, fără plasă de siguranţă. E ok deocamdată, aşa cum subliniază Michael Anthony. Totuşi, la un moment dat se va produce inevitabilul. E doar o chestiune de timp.

“Când se luptă cineva la jocuri, nu ia cununa, dacă nu s-a luptat după regulile jocului”

În alte mesaje de pe acest portal vom discuta despre aspecte uitate pentru succesul vieţii de afaceri. Caută şi celelalte articole!

Tags

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top