Start Up Nation: ce înseamnă să păstrezi locurile de muncă?

Una din problemele de care se vor izbi cei ce obțin finanțarea prin Start Up Nation (așa se scrie corect, dacă e să ne luăm după www.aippimm.ro) este legată de locurile de muncă.

În e-book-ul pus la dispoziție gratuit aici, am arătat două posibile probleme generate de locurile de muncă.

Acum discutăm de faptul că se spune clar în normele la Start Up Nation ca trebuie sa pastrezi locul/locurile de munca creat/e in urma programului. Multi inteleg ca trebuie sa pastreze oamenii angajati pe acele posturi, dar nuanta e alta: trebuie sa pastrezi locul de munca, pe care azi angajezi pe cineva (chiar cu perioada de proba), iar daca in 90 de zile de proba este necorespunzator, iti cauti din timp pe altcineva, pe acelasi post.

Aceasta vine din experienta de jurist care caută și ce NU spune legea. Ca să ne fie mai ușor, facem ceea ce legea nu interzice 🙂

Iar din experienta de resurse umane iti spun ca poti sa angajezi pe acelasi post, iar dupa un timp poti sa schimbi fisa postului, inclusiv la cel de-al doilea salariat, al treilea etc. Doar sa pastrezi denumirea postului din COR. Adică dacă ai angajat pe cineva pe post de electrician și postul este dintre cele create pentru Start Up Nation, dacă pleacă sau renunți la serviciile lui trebuie să aduci pe cineva tot pe post de electrician, cu calificările corespunzătoare, chiar dacă în fișa postului scrie că se ocupă și de transportul colegilor la și de la locul de muncă, ceea ce electricianul anterior nu făcea.

Pentru optimizarea noii tale afaceri, iti voi da și alte aspecte de culise, în mai multe articole  cu interpretari mai putin la indemana. Așa fiind:

* Dacă nu ai descarcat sau ai pierdut ebook-ul, daca vrei sa iti evaluezi șansele, aplică aici: http://www.horatiusasu.ro/startup-nation/

* Nu uita! Dacă te putem ajuta cu planul de afaceri (fie îl scriem noi, cu nuanțările de mai sus și din alte articole, fie îl scrii tu, iar noi îl analizăm, revizuim și îi completăm) contactează-ne prin formularul de contact la http://www.horatiusasu.ro/startup-nation/inscriere. Vom prelua planurile în ordinea înscrierii, în limita maximă pe care o poate acoperi echipa mea.

Tags

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top